‘Biler’ strøet internettet med klager: hvad der vil ske med den populære biludlejning

juni 13, 2020 By luc

Hvad handler det om?
Samkørsel er en minut-for-minut udlejningsbil: hvor meget hit, så meget og betalt. I gennemsnit går det i omegnen af 10 rubler i minuttet. Der er også takster for længere brug, hvor du skal betale ekstra for løb eller benzin – men de er mindre almindelige.

For at bruge det, skal du registrere i en eller flere mobile applikationer fra virksomheder, der leverer en sådan tjeneste. Dernæst leder vi efter den nærmeste bil, bestiller den og faktisk alt: Du kan sidde bag rattet.

Rejse forskellige virksomheders geografi er forskellig. Fra maj 2020 har tjenesten opereret i 15 større byer i landet. Men forekomsten af det overalt var anderledes. F.eks. er deling af biler i Moskva og Skt. Petersborg blevet en fuldgyldig form for offentlig transport. Og for eksempel i Jekaterinburg var der ikke så mange biler: nogle gange var den nærmeste af dem i en anden del af byen, og for at komme til det var kunden ikke altid praktisk – det er lettere at tage en taxa. Men, brugere af den nye tjeneste værdsat, og for nylig var det kun vinder momentum.

Italienerne formåede at organisere den første bildeling
Hvis vi taler om Rusland, går de første forsøg på at skabe bildeling tilbage til 2013. De blev gennemført samtidig i Moskva og Skt. Petersborg. Men på det tidspunkt var markedet ikke klar til en sådan tjeneste. Måske gik tingene ikke på grund af den dårlige bevidsthed om tjenesten – kun få mennesker vidste, at bilen kan tages til enhver tid: fra et par dage til et par minutter. Måske den negative rolle spillede, og det faktum, at på det tidspunkt ikke alle havde smartphones. Efter alt, uden dem brugen af tjenesten er umuligt.

I efteråret 2015 kom den første af de nuværende nøgleoperatører til delebiler til Moskva fra Italien. Så begyndte hovedstadens regering aktivt at støtte udviklingen af den nye transportform uden at benægte den og på alle måder hjælpe. Det var motiveret af “kampen mod trafikpropper”, da den så bildelingsløsningen på det langvarige problem med trængsel. Med stærk offentlig støtte, begyndte tjenesten at vokse hurtigt. Flåden blev hurtigt genopfyldt. Flere og flere spillere begyndte at komme på markedet. Meget hurtigt virksomheden “spredt” til St. Petersborg, og snart efter det og til andre større byer. Således er delebiler allerede i omkring 2018 blevet genkendelig og kendt. Folk begyndte at aktivt bruge det.

Ved hjælp af bildeling lykkedes det mange bilister at løse problemet med gratis parkering. Efter alt, hvis du er på en privat bil, kan udgifterne til parkering nå næsten 400 rubler i timen, og bildeling kan smides gratis på enhver parkeringsplads. Folk begyndte at nægte at rejse til arbejde på en personlig bil, til fordel for bildeling.

Men det syntes at tjenesten kun har plusser. . .
Tjenesten var faktisk praktisk. Nogle af bilerne er næsten altid inden for gåafstand. Ingen skatter eller tankstationer. I midten af sådanne biler kan sikkert efterlades i den betalte parkeringsplads. Færdiggørelseszonen er også ganske komfortabel – i Moskva, for eksempel, er det defineret af grænserne for MKAD.

På lange ture alt er lidt mere kompliceret, da det er nødvendigt at returnere køretøjet til færdiggørelsezone af lejemålet. Men det er den eneste ulejlighed. Men i St. Petersborg, hvis du er klar til at betale, kan du forlade for en afstand på op til 250 kilometer fra KADA (lokal ringvej). Eller endda i intercity – det vil koste omkring 7.000 batterier. En tur fra Moskva til Kazan kan koste omkring 8-9 tusind.

For at fuldføre billedet tilføje til “plus” bil deler en meget rig lineup, som blev præsenteret og ret dyre køretøjer, såsom Porshe (fra 26 rubler i minuttet), Land Rover (fra 20 rubler i minuttet), Mercedes (fra 14 rubler i minuttet) – og budgetmuligheder for dem, der har brug for at blive billigere: Lada Grant – for 6 rubler i minuttet, Polo, Solaris, Kaptur til prisen på 8-9 rubler per tur.

Generelt tjenesten, skabt en komplet følelse af at have din egen bil. Selvfølgelig var der problemer. Men det vigtigste plus: adgang til kørsel uden at købe en – alle ulemperne overlappede hinanden.

Det gik så godt, at operatørerne næsten ikke bruger på reklamer. Men det var 13. april 2020…

Post your Comments