Entreprenørmateriel: stram skruerne, mens andre begynder at sælge fjernmaskiner

juni 13, 2020 By luc

Salget af rendegravere steg med 33%, og stenbrud dumpere – faldt med 20%
Det viste sig, at Rusland ikke har en eneste base af entreprenørmateriel. Så de mest pålidelige data om forsendelser af maskiner leveret til Rusland, måske, kun foreninger, der kombinerer producenterne selv. Vi vil bruge data fra Udvalget for Vejbygning og SpecialUdstyr Producenter AEB: nu er det forener op til 80% af hele markedet for virksomheder, der leverer entreprenørmaskiner til Rusland.

Så væksten i de største segmenter, som udgør omkring 60% af markedet – med henvisning til gravemaskiner og gravemaskiner – var henholdsvis 5% og 33%. Dette resultat, som nogle har foreslået, er relateret til det store arbejde under programmet “Bymiljø”, hvor der var behov for meget udstyr i dette format.

Hvis man sammenligner byggemarkedet med patienten, er gravemaskinerne hans hæmoglobin. Hvis alt er godt med gravemaskiner, så situationen med markedet som helhed er god.

Udbuddet af frontlæssere steg med hele 146% i fjerde kvartal af 2019. Det skyldes, at der importeres udstyr til lageret af frygt for at øge genanvendelsesgebyrerne. Den største leverandør i dette segment er Kina, det producerer lette, komfortable maskiner. Og det var de, hovedsageligt, købt af den russiske forbruger.

Læssere med indbygget tur gav 29% vækst, bulldozere – 10%.

Men stenbrudslastbiler viste et minus på 20 % – naturligvis påvirkede problemerne i kulindustrien. Heller ikke særlig gode resultater for året med selvkørende gradere – i 2019 blev de købt 16% mindre – kun 684 enheder. Eksperter tilskriver dette fald forsinkelser i udbud og underfinansiering af den sidste vejbygning sæson.

For første gang i år er der indsamlet statistikker efter region. Det største marked for entreprenørmateriel, som var forventet, var Moskva: mere end markederne i Norge, Sverige og Sydafrika – 16% af alt indkøbt udstyr. Sibiriske – 14%, Volga FO – 13%, Ural og centrale distrikter – 11% viste gode resultater. En stor region efter salg er The Northwest: 9% af den købte mængde. Regioner med ufortjent lille antal solgte biler, mindre end 50 – Nordkaukasus og syd.

Udnyttelse gebyr: et presserende behov eller en anden hyldest til staten
– Du vil ikke tro det, men store leverandører af entreprenørmateriel har også problemer, indrømmede Andrey Komov, formand for udvalget for vejbygning og specialudstyr i Sammenslutningen af Europæiske Virksomheder (AEB).

For det første er det naturligvis en enorm genanvendelse gebyr, som kunderne skal betale for at købe udstyr af velrenommerede producenter.

Til prisen på en gravemaskine, en læsser, en dumper, en udlægningsmaskiner kan “kaste” fra en halv million til flere millioner af de samme genanvendelse rubler – det er den pris, som kunden betaler for at have en kvalitet flåde. Just in case, lad os minde om: gravemaskinen selv, en læsser, etc. kan koste fra 3 til 4-5 millioner. Og disse er stadig de billigste og kompakte mærker. Dyrere udstyr går ind i rækken af millioner af rubler. Forestil dig nu de endelige omkostninger ved særligt udstyr til forbrugeren!

Det er godt, hvis kunden kan vælge nogle mere eller mindre passende udskiftning på hjemmemarkedet, samtidig med at vinde i pris. Og hvis den indenlandske producent ikke producerer sådant udstyr på alle? F.eks. leddelte dumpere, som er hårdt tiltrængte under vanskelige vejforhold – f.eks.

Producenter af kendte byggemærker har længe slået alarm om det urimelige genanvendelsesgebyr.

“Det er klart, at hvis disse penge blev brugt efter hensigten – det er specielt til genanvendelse- siger Victoria Fomina, marketingchef hos Volvo Constraction Equipment i Rusland og SNG. “Hvis der blev gjort noget i den retning, ville vi helt sikkert høre om nogle planter, der genbruger gammelt udstyr. Men nej! Vi hører ikke om sådan noget. Det viser sig, at dette er blot en ekstra told opkrævet af staten …

Post your Comments