Et nytt hjem for samfunnsbiblioteket

VITTORIO VENETO – For øyeblikket er vi bare på scenen av ideer og prosjekter, men det virker besluttet at biblioteket vil utvide i rundkjøringen av Villa Papadopoli. Ideen om å overføre konferanserommet til Rotunda hall hvor en gang var det gym av Institute for Commerce blir studert.

Civic Library har lidd av mangel på rom i årevis, og nå ser det ut til at administrasjonen har til hensikt å initiere en revitaliseringsplan. Prosjektet forventes å ta form fra og med flytting av konferanserommet til den tidligere gymsalen i Rotunda. Større, mer tilgjengelig gjennom enda en sideinngang, tryggere med flere sikkerhetsutganger.

«Det har lenge vært kjent at dagens rom er ute av normen – sier Alessandro De Bastiani, minoritetsråd – for trangt den eneste inngangen og utgangen. Det var for stor risiko for å utsette de nødvendige tiltakene.» Det nåværende rommet som vil forbli fritt kan gjøres tilgjengelig for forskere som deltar på historisk arkiv så proppfull at de ikke kan inneholde enda en forsker for konsultasjon.

«Civic Rebirth har alltid hevdet at Rotunda er den naturlige forlengelsen for utvidelse av biblioteket – fortsetter De Bastiani. – Personlig er det siden prosjektet med overføring av biblioteket til den tidligere Cosmo at jeg håper på denne løsningen. Å fjerne biblioteket fra Ceneda ville ha vært en antistolisk beslutning som ville ha straffet Ceneda og mange bibliotekbrukere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *