Flaminio High School: tre dager dedikert til resepsjonen

SE OGSÅ – Covid har pålagt en periode med avstand fra måten skolen og dets jevnaldrende på. Nå, komme tilbake til virksomheten, spesielt for de som starter videregående skole er ikke lett. Barna er desorienterte og overveldet av skred av følelser, så en «trygg havn» er nødvendig, en referanse som gjør at de kan gjenoppta sine studieaktiviteter i ro. Derav valget av Flaminio videregående skole i Vittorio Veneto å åpne det nye skoleåret med mottak av studenter registrert i de første klassene.

9-10-11 september foreslår Instituttet 3 morgener sammen for å oppmuntre til inkludering av nye elever. Aktivitetene vil finne sted ved hovedkvarteret til Via Talin: studenter, delt inn i små grupper, vil bli tilbudt aktiviteter for å konsolidere metoden for studier og innledende leksjoner i italiensk, matematikk, engelsk. I de første dagene av skolen vil aktiviteter som tar sikte på sosialt samvær og opprettelsen av klassegruppen bli utført.

For å være rettferdig i årevis har Lyceum tilbudt aktiviteter for å ønske nye medlemmer velkommen, men i år tar prosjektet på seg en annen betydning, ikke overraskende har det blitt forbedret og diversifisert for å møte behovene til barn som ikke har sittet på skolebenkene i flere måneder. «Prosjektet oppfyller foreldrenes forventninger og er rettet mot inkludering av studenter i et innbydende og tilgjengelig miljø for å lytte – understreker skoleleder Emanuela Da Re -. I denne fremvoksende perioden er det svært viktig å alltid huske på det faktum at elevene er kalt til å gjenoppta sin læringsvei avbrutt av en lang periode med fravær fra skolemiljøet; Dette kan ha ført til en slags misnøye i mange av dem, som skolen ikke kan forsømme, men som den har en plikt til å identifisere strategier for pedagogisk utvinning, men også relasjonell».

Lederen konkluderer deretter med å si at: «Sentraliteten i pedagogisk handling og støtte fra studenter, spesielt de mest skjøre, har lenge vært en av prioriteringene til high school; Av denne grunn, selv i sommerferien, ga lærerne elevene muligheten til å ta fjernbyggende leksjoner.» Utvilsomt en periode som virkelig legger en belastning på alle, inkludert lærere, som i mange tilfeller har avslørt profesjonelle og fremfor alt menneskelige ressurser som virkelig er bemerkelsesverdige!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *