Hemmeligheden bag et sundt hjem blev løst af Baumit

juni 13, 2020 By luc

Lab huse bedt om en opskrift på “ordentlig” hjem
I 2015 blev der åbnet et unikt forskningssted i den lille østrigske by Woping, hvor virksomhedens hovedproduktion er baseret, som husede 10 eksperimentelle huse af forskellige byggematerialer – beton, massiv mursten, træ, lette trærigge og så videre. For at undersøge, hvordan forskellige materialer påvirker vores velbefindende, simulerede “parken” de virkelige levevilkår.

Standard huse med dimensioner på 4 x 4 x5 meter var udstyret med forskellige interne og udvendige belægninger. Alle bygninger blev påvirket af de samme forhold – klimatiske, landskab. Alle huse var baseret på det samme varmeledningsevneforhold.

Hvert hus var udstyret med 33 sensorer. Hver dag videregav sensorerne oplysningerne til et specialiseret forskningsinstitut til yderligere analyse. I samarbejde med Forskningsinstituttet blev der analyseret en enorm mængde data om luftfugtighed, vægtemperatur, partikler af flygtige organiske forbindelser og akustiske indikatorer – i alt omkring 5 millioner. Indstillinger.

Forskningen tog to år. Som følge heraf blev det konstateret, at bygningskonstruktioner og materialer har en betydelig indvirkning på folks sundhed. Baseret på data, reglerne for et sundt hjem er blevet udviklet, som Baumit forsøger at overholde. I dag ved virksomheden præcis, hvordan og fra hvad man skal bygge den “rigtige” bygning, og hvor meget mere komfortabel vil føle dem, der vil leve i det eller arbejde.

Afslører hemmelighederne i hjemmet økologi
Alle ønsker at leve i et behageligt miljø, men ikke alle ved, hvilke faktorer der i væsentlig grad påvirker mikroklimaet af boliger. Optimal stuetemperatur, moderat luftfugtighed, dens renhed og endda koncentrationen af bittesmå partikler i det – aeroionov – er meget vigtige for et sundt mikroklima i vores hjem.

Biologiske faktorer kan også medtages: for eksempel støbning, luftforurening med flygtige organiske forbindelser (VOC), der udskiller visse byggematerialer. Nogle dufte opfattes af os som påtrængende, irriterende. Således er et af de vigtigste skridt til at skabe et behageligt opholdsrum at sikre en konsekvent ren og sundhedsvenlig indendørs luft.

Hvor ren er luften i vores hjem? Moderne beboelsesejendomme er uden tvivl mere energieffektive, men de er også mere lufttætte. Og forsegling er kendt for at forringe luftcirkulationen. Støv, skadelige stoffer og mikroorganismer akkumuleres aktivt i stillestående luft. Derfor er der kun én vej ud: Disse faktorer skal afbalanceres. Hvordan gør man det?

Løsningen er at vælge de rigtige byggematerialer, som ikke indeholder skadelige stoffer, skabt på mineralbasis og damppermetable. Desuden er der materialer, der kan forbedre luften selv takket være luftfarten, der udgør dem.

Tre fjedre og tre komponenter i et sundt hjem
Undersøgelser har vist, at det bedste mikroklima opnås i et rum, hvor en kombination af høj kvalitet åndbar isolering, massive vægge og en høj styrke lag af porøs gips anvendes.

Godt, men samtidig åndbart, isolering giver et afbalanceret klima inde i huset. En bygning med dårlig isolering kræver 2,5 gange mere energi end en velisoleret bygning. I det første tilfælde spares op til 60 % af energiressourcerne.

Massive vægge, til gengæld tjene som en buffer af energi. Huse med høj kvalitet isolering og tykke vægge perfekt spare varme og kompensere for kortsigtede temperaturudsving. Og det gælder både kold og varm periode. Fremragende klare denne opgave mursten og gips, ikke dårligt – cement og gips, fremragende isolator – træ (i træhuse er altid varm om vinteren, og om sommeren cool).

Post your Comments