Hvordan den økonomiske krise har ændret virksomhed lastbilproducenter i Rusland

juni 13, 2020 By luc

– Hr. Schulze, hvordan er situationen på det russiske marked for salg af last- og forsyningsmateriel i dag?

“Den russiske økonomi er ved at komme sig, markedssituationen bliver mere gunstig, hvilket har bidraget til væksten i efterspørgslen efter lastbiler. Mange kunder forsinkede købet af nye lastbiler i 2014-2016, og nu skal de opdatere deres flåder. Efterspørgslen vokser, og det er vi glade for.

— Ifølge Rosstat er importen af specialudstyr til Rusland faldet i løbet af de seneste to år (2015 og 2016). Hvad er årsagerne til denne dynamik: EU-sanktioner, økonomisk intern krise i Rusland eller der er andre grunde?

“Lokaliseringsniveauet er stigende. Mange virksomheder flytter til deres egen produktion i Rusland. DK RUS har en Mercedes-Benz og FUSO lastbilfabrik i Chelnah Embankment. Desuden blev byggeriet af en ny lastbilførerhusfabrik afsluttet i år. En del af fabrikkens produktion vil gå til kamas rørledninger, og nogle – til produktion af Mercedes-Benz lastbiler. Med andre ord russisk produktion af europæiske teknologier i henhold til høje kvalitetsstandarder.

– Hvilke nye produkter har Daimler Kamaz Rus ltd. planer om at bringe til det russiske marked i den nærmeste fremtid?

“Som en del af COMTRANS/17 udstillingen i år annoncerede vi opdaterede modeller Actros, Arocs, Unimog og Atego med Euro-5 motor. Næste år vil lastbiler dukke op på det russiske marked for kommercielt udstyr og dermed på vejene i Rusland.

– Hvordan har faldet i rublen mod euroen påvirket din virksomheds forretningsmæssige resultater i Rusland?

– Først og fremmest er Daimler Kamaz Rus LLC et russisk selskab. Vi fremstiller og sælger lastbiler i Rusland. Alle operationer, henholdsvis udføres i rubler. I denne henseende oplever selskabets forretning ikke nogen væsentlige chok som følge af valutastigninger.

Hvad er dit niveau af lokalisering, dens dybde?

“Fra 2015 var det samlede lokaliseringsniveau efter alliance af 166 Consortium 63,8%.

– Er leasing- og leasingudstyr lovende under de nuværende forhold? Hvor aktivt bruger din virksomhed disse institutioner? Hvis ja, hvor meget vil leasing en ny lastbil eller dumper koste?

“DK Rus har lanceret en række finansielle programmer til støtte for salget af Mercedes-Benz lastbiler. Vi bærer disse finansielle instrumenter gennem vores partner Mercedes-Benz Financial Services Rus, et datterselskab af Daimler AG.

“Rusland er verdens største gasproducent. Og din virksomhed på markedet tilbyder et komplet sortiment af biler, der kører på komprimeret eller flydende gas. Hvordan vurderer De niveauet og udsigterne til at overføre vores lands køretøjer til gasmotorbrændstof?

“Vi tilbyder i øjeblikket lastbiler i Rusland, der opfylder Euro-5 miljøstandard vedtaget af russisk lov. Vi overvåger markedets behov, og hvis der er stor efterspørgsel, vil vi være klar til at finde en løsning til gasmotoren. Af den måde, gasbussen MB blev demonstreret til offentligheden på ExpoCityTrans udstillingen i Moskva i begyndelsen af december 2016.

– Hvordan lider dine biler ikke altid af god kvalitet veje i Rusland?

” Mercedes-Benz lastbiler er en hard-line udstyr, der kan tilpasse sig alle driftsbetingelser, som alle nødvendige add-ons og særlige muligheder kan bestilles af kunden på tidspunktet for købet af bilen.

– Hvordan er vedligeholdelsesservice af udstyr, der anvendes på langdistance byggepladser, hvor der ikke er nogen permanent service?

“Vi håndterer disse situationer med virksomhedens omfattende forhandlernetværk ved at organisere besøg af mobile teams, der er klar til at løse kundens problem.

– Ved du, om dit udstyr blev brugt til opførelsen af stadioner til VM i 2018?

“Vores udstyr bruges til at forbedre infrastrukturen til FIFA World Cup 2018.

– Og i slutningen af vores samtale vil jeg gerne stille det traditionelle spørgsmål om redaktionen, som ikke vedrører erhvervslivet: Hvordan bruger du din fritid, hvad er du glad for?

“Jeg fører en aktiv livsstil, jeg dykker, jeg elsker golf og rejser med min familie.

Post your Comments