Isolering af kælderen og første sal med isolering PENOPLEX® er det bedste valg til facadesystemet

juni 13, 2020 By luc

Lad os se på eksemplet med konstruktioner, der er på den maksimale risiko for overhydrering: væggene i første og kælder gulve. Det er indlysende, at isoleringsmaterialet, der er designet til at isolere disse hegnskonstruktioner, bør være underlagt særligt strenge krav, som er dikteret af forskellige påvirkninger under driften af disse hegnskonstruktioner:

1. Smeltning af snedække, hvis højde i Den Russiske Føderation spænder fra 0,37 m (Astrakhan) til 2,89 m (Kamchatka), uundgåeligt fugter strukturer (både på princippet om kapillær suge, og gennem mulige samlinger i hegn struktur).

2. Kom fugt ind i strukturen (i isoleringszonen) gennem leddene (huller), revner eller andre krænkelser af ensartetheden og integriteten af beklædningen (eller efterbehandling) lag på grund af naturlige konsekvenser: regn (hydrering af facaden af bygninger skrå regnskyl), oversvømmelser eller oversvømmelser, samt som følge af menneskelig aktivitet (vanding græsplæner og sprays fra vejbanen).

3. Naturlig sorbation fugtning (tåge).

I løbet af driften af bygninger, den våde tilstand af materialerne direkte påvirker den termiske beskyttelse egenskaber hegn strukturer og energieffektiviteten af de anvendte isoleringssystemer.

I de seneste år har vores land aktivt brugt et system af ventilerede facader, og ganske ofte ventfasadas er monteret på selve platformen af bygningen, hvilket indebærer en række problemer: over tid, beboere i de første etager begynder at klage over kulde og fugt i lejlighederne, indendørs form svampe og skimmel, og efterbehandling fliser på ydersiden af facaden er dækket med revner og falder af.

Dernæst vil vi se nærmere på, hvorfor disse problemer opstår, og hvad der sker med isoleringslaget i det ventilerede facadesystem, når det bruges i kælderen og første sal.

Virkningen af centrale miljømæssige faktorer på den ventilerede kælder og første sal facade system
1. Fugtning facaden af bygningen med skrå regn, indvirkning på sokler og vægge af de første etager af grundvandet (jord) vand, samt fugtighed af strukturer som følge af den årlige smeltning af sne.

Gennem revnerne i facadebeklædningen på den ventilerede facade trænger vand uundgåeligt ind i systemet. Hævelse af ventfasad isolering ved tykkelse fører til reduktion af lufthullet og forværring ventilation og processen med at fjerne fugt fra isoleringen. Hertil kommer, i den kolde årstid fugt kondenserer i isoleringen på grund af forskellige temperatur og fugtige tilstande i og uden for bygningen.

Som et resultat af alle disse faktorer, isoleringen er umættelig og dens varme isolerende egenskaber falde. Konsekvensen er et fald i temperaturen og øget luftfugtighed i lokalerne, som kan forårsage fremkomsten af svampe og skimmel.

Brugen af specielle vind-hydro-beskyttende belægninger eller dyre membraner i konstruktioner af ventilationsmaterialer fører til en betydelig stigning i de endelige omkostninger ved projektet og løser ikke helt problemerne med at reducere bygningens isoleringsegenskaber som følge af fugtens indvirkning på opførelsen af første- og kældergulve.

Erfaringerne med at udføre eksperimentel forskning i Europa (Aristoteles-universitetet i Thessaloniki) beviser ovennævnte påstande. Der blev udført test på tørre prøver samt prøver, der var i vandet i 24 timer i henhold til standardEN 1609 og 28 dage i henhold til standardEN 12087.

Resultaterne af målingerne bekræftede følsomheden af bomuld isolering til vanddamp, som kondenserer i selve materialet. Som forudsagt teoretisk, har de termiske ledningsevne værdier af materialet undergået betydelige ændringer som følge af fremkomsten af damp kondensering i vat fibre.

Denne proces er særlig tydelig som følge af den langvarige udsættelse for fugt, som er blevet testet i overensstemmelse med z12087-standarden. I dette tilfælde ophørte mineraluld næsten med at udføre sin funktion med at isolere materiale, og værdierne af varmeledningsevne blev nogenlunde lig med parametrene for bygning murværk materialer, såsom mursten.

2. Mekaniske virkninger på kælderen og stueetagen: tryk fra sne massiver, virkningen af rengøringsudstyr, mulige hærværk, samt effekten af vægten af selve bygningen.

Væggene i kælderen og de første etager er de mest udsatte for de belastninger, der er forbundet med direkte mekaniske og vandale påvirkninger. Med brug af “bløde” isolering, på grund af den utilstrækkelige stivhed og styrke af disse materialer, er beklædningsflisen på det ydre dekorative lag af ventfasada installeret med mekaniske vedhæftede filer, hvilket indebærer temmelig svage anti-vandal egenskaber af facaden: dyre beklædning kan let demonteres ved hjælp af improviserede midler eller brudt.

Post your Comments