Keramikhus: de små sider af ikke-skrøbeligt materiale

juni 13, 2020 By luc

Oprindeligt blev retter lavet af ler eller af dens blandinger med andre materialer. Senere keramik blev brugt i byggeriet. Husk de samme tegltage, der længe har dækket huse i mange europæiske byer.

Af den måde, der i det gamle Europa i 60’erne af det tyvende århundrede for første gang til opførelse af huse begyndte at bruge og keramiske blokke. Senere, i begyndelsen af 2000’erne, kom denne teknologi til Rusland. Og efterhånden begyndte at alvorligt konkurrere med betonblokke, mesh beton og almindelige mursten.

Ofte kan du høre, at keramiske blokke – en fornøjelse dyrt. Ved første øjekast er dette netop tilfældet. Faktisk er dette sandt, når man sammenligner udgifterne til vægmaterialer alene. For eksempel varierer detailprisen på mesh autoklave beton fra 3.000 til 4.500 rubler, og prisen på varm keramik – 4000-5000 rubler. Men hvis du går i detaljer og beregner omkostningerne ved byggeriet som helhed, udjævnes prisforskellen mellem disse materialer.

Keramiske blokke VS betonblokke / celle beton
Kobling af store formater keramiske blok kræver ikke armering og konstruktion af monolitiske armeret beton bælter til installation af gulve, og det tager mindst 30 dage. Efterbehandling arbejde kan startes næsten umiddelbart efter opførelsen af væggene og installation af taget, fordi de ikke kræver en lang tørring af væggene i huset. Høje isoleringsegenskaber gør det muligt at undvære yderligere isolering af væggene.

Et andet interessant faktum. Keramiske blokke er stærkere end de format-equaled blokke af beton. På en enhed område keramik kan modstå mere tryk end en beton. Den mindste styrke her er 10 MPA (M100 styrkemærke). I samme tilfælde er gasbetonen oftest en styrke svarende til 4,8 MPA (styrkeklasse B3.5), i sjældne tilfælde – 6,8 MPA (styrkeklasse B 5.0). Fra en stor keramisk blok er det muligt at opføre bygninger op til 10 etager med støttevægge uden ekstra armeringsbælter og at hvile lofter og tag direkte på murværket.

Og en mere. Gas-betonblokke har et stort antal kugleformede lukkede porer. Takket være dette, blokke af beton tør i meget lang tid. I produktionen er luftfugtigheden af blokkene 35-40%, det er angivet af producenterne selv. I de virkelige konstruktionsforhold skal betonblokke således stadig tørres til en luftfugtighed på 5% inden for tre år.

Strukturen af keramiske blokke indeholder åbne porer, på grund af hvilken fugt hurtigt forlader blokken og luftfugtigheden af keramik er 5% efter 150 dage. Også keramik har en unik evne i et bestemt område til at regulere indendørs luftfugtighed, hvilket skaber en behagelig for en person mikroklima. Overskydende fugt absorberes, og i tilfælde af tørhed, materialet giver fugt tilbage, så uden særlige anordninger til at opretholde luftfugtigheden i huset 30-50% ved en temperatur på 20-25 grader Celsius.

Som et andet argument “imod” keramik, mange nævner det faktum, at den keramiske blok er ikke anderledes end de sædvanlige røde mursten. De har ingen forskelle i produktionsteknologi: begge materialer er lavet af ler, savsmuld og vand; er støbt på samme udstyr, tørret og brændt i de samme ovne …

Svar. De vigtigste forskelle mellem keramiske blokke og traditionelle mursten: større format, stort antal hulrum og lav varmeledningsevne. Huse fra den keramiske blok er varmere og mere komfortable end fra en blok af beton. Dette opnås ved et særligt design af hulrum og et stort antal porer i den keramiske crock.

I lermassen (shihtu), hvorfra blokkene dannes, tilsættes strimlet savsmuld, som brænder ud i ovnen og danner porer af den åbne struktur. På grund af dem reduceres den termiske ledningsevnefaktor af keramisk crock, og et stort antal hulrum i blokken øger varmevejen.

Desuden har den keramiske blok til vægge et lavt varmeledningsevneforhold på 0,123 til 0,145 W/m zC. Huse af andre materialer, for eksempel lavet af mursten, indeholder et stort antal termiske broer på grund af den store mængde af opløsning, hvilket i høj grad øger den termiske ledningsevne af hele strukturen.

På grund af rille-kam system på de lodrette kanter keramiske blokke i væggen murværk passer tæt sammen, så løsningen i lodrette sømme er ikke nødvendig. I den kolde årstid – som i de fleste regioner i vores land kan nå 6-7 måneder – i huset af keramiske blokke kan være alvorligt sparet på opvarmning, uden at bekymre sig om overdreven tør luft.

Post your Comments