Mandagsbroen i Piave husker Geoffrey Parise

PIAVE PONTE – Bodde på Piave’s Bridge til sin død: landet husker ham hvert år.

På mandag 31 august kl 6:30 på House of Culture Geoffrey Parise av Ponte di Piave vil finne sted markeringen på årsdagen for dødsfallet til Geoffrey Parise, som skjedde 34 år siden, den 31 august 1986. Venner, entusiaster og enkle lesere vil møtes på graven til forfatteren som bestemte seg for at asken hans hviler i hagen til hans hus Ponte di Piave, deretter donert til kommunen.

Versene valgt som tittelen på møtet er hentet fra et av diktene som Parise skrev i de siste månedene av sitt liv; skriver Silvio Perrella i sin introduksjon til 1998-volumet som samler disse siste verkene «»Mer enn å gråte om fortiden, ønsket han (Parise) å forstå i dag og fremfor alt foreshadow mulig i morgen». «Jeg foretrekker,» skrev han, «å være en kunstner, det vil si å håpe og også forklare hvordan vi skal være, i stedet for bare å se på hvem vi er.»

«Disse ordene- forklarer ordfører Paola Roma – «synes for oss spesielt egnet for dette øyeblikket når vi trenger å være i stand til å forstå nåtiden for å se med tillit og sluhet til fremtiden. Ideene som en forfatter som Parise fortsatt klarer å gi i en vanskelig situasjon som den vi opplever bekrefter den absolutte verdien av hans arbeid, og jeg er stolt over å kunne huske ham i Huset som han har valgt som den siste boligen.

«I år ønsket vi å vie denne dagen til pariserne,» fortsetter kulturrådsmedlem Stefania Moro, «lytter til en stemme fra ham som har vært svært nær ham i hans år med Ponte di Piave. Dermed fortsetter samlingen av minner, inntrykk, anekdoter av mennesker som av ulike grunner, men spesielt for vennskap, har vært nær Parise og med ham har delt viktige øyeblikk: deres vitnesbyrd, i tillegg til å være et følt øyeblikk av hengivenhet for den savnede forfatteren, gå for å berike den biografiske delen av Parise Arkiv bevart i House of Culture, av originale og ofte upubliserte vitnesbyrd».

Minnet i år er betrodd Dr. Alberto Adami, en nephrologist som har tatt vare på Parise og hvis profesjonelle forhold har snart blitt til et vennskap som har sett ham delta med assiduousness Parise i House of Bridge of Piave: en samtale for å skissere en klar og ærlig portrett av forfatteren. Kvelden vil bli kuratert av foreningen «Hyphenants».

Utnevnelsen er for mandag 31 august kl 6:30; For å tillate overholdelse av anti-Covid bestemmelsene er det nødvendig å bestille setet ditt ved å skrive til [email protected] eller ved å ringe 0422858948 / 0422759995.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *