Usædvanlige vinduer i en almindelig bygning

juni 13, 2020 By luc

Sådan ændres vinduer i nye bygninger

Windows bliver et stadig vigtigere markedsføringsværktøj, når de tilbyder i nye bygninger. Mens der tidligere i annoncerne for salg af lejligheder i boligkomplekser under opførelse blev lagt vægt på pris, beliggenhed eller for eksempel tilstedeværelsen af en park eller reservoir i nærheden af det fremtidige hus, nu i reklamebudskaber mere og oftere taler om vinduer. “Vinduer i gulvet”, “panoramavinduer”, “elitevinduer” – sådanne og lignende omtaler bliver mere og mere velkendte for kommunikation i dette segment. Der er flere grunde.

For det første er konkurrencen mellem udviklere bliver mere og mere hård, og på den generelle baggrund af “laveste priser og gunstige betingelser” behovet for at genopbygge fra konkurrenter bliver mere og mere presserende opgave. Vægten på bygningens forskellige elementer og deres funktionelle egenskaber (f.eks. effektiv støjbeskyttelse) er en konsekvens af denne konkurrence.

For det andet er forbrugernes krav til boligernes kvalitet under forandring. Og hvis tidligere den gennemsnitlige køber kunne være ganske tilfreds med den sædvanlige boks, hvor han var nødt til at gøre alt selv, nu er situationen anderledes. Indtil for et par år siden, reparationer i den nye bygning som standard begyndte med udskiftning af vinduer. I dag skaber individuelle byggefirmaer i samarbejde med VEKA, for eksempel, samt producenter af andre komponenter fælles regler og standarder, hvis mål er at forbedre kvaliteten af vinduesblokke gennem kontrol på alle stadier, fra design til installation.

Og endelig, for det tredje, ud over at blive mere kræsne forbrugernes forventninger til kvaliteten af byggeriet i almindelighed og vinduer i særdeleshed, skiftende og ideer om udformningen af vinduer, om, hvordan de skal se ud. Men her er der et rimeligt spørgsmål – og om det er muligt at tale om et specifikt design af vinduet, når det kommer til standardbygninger, om typisk bygning? Praksis viser, at – ja, det er muligt.

Vinduerne i den nye bygning er ikke nødvendigvis hvide. Hidtil hvid er den mest almindelige farve blandt de vinduesblokke produceret i Rusland. Men hvis tidligere farvede vinduer var forbeholdt lav-rise, “elite” bygninger, i dag bygherrer i stigende grad omfatter originale farver og i typiske projekter af boligkomplekser. Dette opliver facaden, giver den mest standard hus et originalt udseende, og generelt opfattes af fremtidige lejere meget positivt. I dag er de mest populære blandt arkitekter er variationer af metal farvestoffer, som har erstattet efterligninger af overfladen af træet – en række nuancer af grå, sort grafit, eller umbra. Det er i dette sortiment er de nye farver af profilen linje VEKA Collection, der gennemføres i teknologien Spectral, som ud over fashionable æstetik har en række væsentlige egenskaber: i modsætning til profiler, lamineret på den sædvanlige måde, er de langt mindre opvarmet under indflydelse af sollys, og fingerspidserne opfatter dem som blødt silkestof.

Nye former. Nye bygninger bruger vinduesblokke i standard rektangulære former, men selv her arkitekten kan vise sin kreativitet. Tendensen i den europæiske byarkitektur, som efterhånden kommer til os, er den vægt, der lægges på at øge området med vinduesblokke. Vinduer i gulvet, strukturer med et faldende antal “døve”, uåbnede elementer, panorama ruder – alle disse er tegn på et nyt arkitektonisk udseende af vores byer, nye ideer om boliger fra en privat kunde.

Er ikke-standard en risikozone? Der er en udbredt fordom, der går ud over de sædvanlige standarder og løsninger uundgåeligt betyder risici og kompleksitet for forbrugeren. Dette gælder kun, hvis partnerne af bygherrer i design, produktion og installation af gennemskinnelige elementer er virksomheder, der ikke betaler nok opmærksomhed på kvaliteten af materialer og processer. Moderne design værktøjer (såsom windOPLAN software kompleks for nylig indført af VEKA) giver dig mulighed for at tage hensyn til alle nuancerne i vinduerne i den nye bygning, deres farve, størrelse, design løsning, osv. Arkitekten designer en smuk bygning, bygherren modtager et produkt, der har en spektakulær “sælger” æstetiske, og forbrugeren – et smukt hus, hvor det er behageligt og sikkert at leve.

Post your Comments